AV Tidsmiljonären 

July 15, 2019

Det här blir mitt första inlägg. Huruvida utvecklingen på den här bloggen kommer att bli återstår att se. Det känns bara som om jag ska få ut mina tankar och idéer från huvudet är det här ett bra sätt.

More...

Tanken med bloggen är att följa min resa för att bli “Tidsmiljonär”. Där finns många Twitterprofiler som har inspirerat mig, men det var när jag läste boken “Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40” som fick mig att också börja blogga.

Att bli rik har aldrig attraherat mig. Jag har aldrig heller sett pengar som makt eller status. Under min uppväxt så hade inte vi särskilt mycket pengar. Det vi däremot hade var en kärleksfull familj som stöttade varandra.

Det som attraherar mig med pengar är att kunna bli “Tidsmiljonär”. Vad spelar det för roll om jag har alla världens pengar om jag ändå inte har tid att använda dem?

För mig är det viktiga att kunna få ut mer tid av livet. Göra det jag vill göra tillsammans med de personer jag älskar.

Jag har intresserat mig för börsen sen sommaren 2015. I början så förstod jag ingenting och såg det mest som en rolig grej. Lite som att spela på lotto.

Det tog inte lång tid innan jag kände att jag hade ett extremt intresse för att lära mig mer om börsen.

Mina första köp jag gjorde blev bra affärer och jag tyckte mig att förstå hur börsen fungerade. Jag blev mer och mer girig och ville tjäna “snabba cash”. Det slutade med att jag satsade alla mina pengar på en aktie. Såklart hände det som händer alla nybörjare, den utvecklades negativt. Som mest låg jag på -85%. Dessutom var detta pengar som jag behövde. Jag mådde riktigt dåligt och det påverkade mig mentalt.

Från att vara aktienörd till att hata börsen. Mycket av mina sparpengar var fast på börsen. Jag gick in och kollade varje dag om aktien stigit. Det blev aldrig så, än idag har jag kvar aktien. Den ligger ca -50%. Vi får se om jag säljer den en dag, eller om den får vara kvar som en påminnelse på hur viktigt det är att analysera ett bolag innan ett aktieköp.

Jag har testat flera olika metoder, bla “Kavastus Trender” tekniken, köpa för viss summa varje vecka, bara köpa investmentbolag, swingtrade, daytrade. Det jag insett är att det finns så många sätt att tjäna pengar på börsen, men där finns bara en metod för mig. Där finns alltså inget rätt eller fel. Allt handlar om att hitta en stil som passar dig själv.

Jag har kombinerat lite olika metoder och hittat en stil jag använder mig av just nu. Det är en metod där jag månadssparar varje månad en lika stor summa. Var tredje månad köper jag i samma bolag.

Det här frigör mycket tid då jag inte måste lägga ner allt för mycket energi på mina aktieköp.

Jag har insett värdet av att kunna excel och att läsa bolagsrapporter. Så mellan mina aktieköp kan jag fokusera på att lära mig hur jag tolkar bolagsrapporter. Excel är ett verktyg som förenklar tolkningen av alla siffror.

Just nu läser jag boken “Företags- och Räkneskapsanalys“. Med den ska jag nog kunna förstå bolagsrapporter bättre.

Det här ska bli en spännande resa. En resa som förhoppningsvis med tiden leder till att bli tidsmiljonär.

Mvh, Tidsmiljonären

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>