AV Tidsmiljonären 

September 26, 2019

Jag startade min portfölj “Tidsmiljonären Aktiv” på bästa sätt. Tanken var inte att gå in i några IPO´s men det blev svårt att motstå. Hur gick min första affär då?

More...

Som jag nämnt tidigare så är tanken med den aktiva portföljen att satsa på aktier som följer trender. Jag har startat portföljen med 10 000 SEK och kommer inte lägga in mer kapital i den portföljen.

Inför EQT´s börsintroduktion så kändes det som om där fanns ett stort intresse att teckna den. Därför kunde jag inte låta bli att teckna. Bolaget verkar vara bra och kommer garanterat vara en bra affär på sikt. För min egen del så sålde jag samma dag.

Totalt blev det en avkastning på 29%. En sådan avkastning är svår att tacka nej till. Det blev en riktigt fin start på den aktiva portföljen. Förvisso handlade det här mer om tur än något annat. Nu startar jag portföljen med 12 975 SEK istället för 10 000 SEK.

Första köpsignalen

Idag gjorde jag mitt första köp i den aktiva portföljen. Det var Pricer B som gav en köpsignal. Tanken är att inte låta något av mina innehav i den aktiva portföljen överstiga mer än 10 % av portföljens totala värde. Så det blev ett köp på ca 1 000 SEK.

Jag känner att jag ger mig ut på ett område som jag inte har så bra koll på. Det är också därför jag valt att inte ha allt för mycket kapital i portföljen. Samtidigt tror jag att det här är det bästa sättet för mig att bli en bättre investerare.

Mina köp kommer vara i bolag med bra siffror, där bolaget bryter en fallande kurstrend. Om jag tolkat det här rätt så bröt Pricer B den fallande trenden idag.

Så här såg trendbrottet ut som jag baserade köpet på:

Vid tidigare affärer har jag inte tolkat teknisk analys så här. Jag ändrade mitt synsätt efter utbildningen jag gick i “hitta kursvinnare”. Läs mitt inlägg: Lanserar “Tidsmiljonären Aktiv” om du är nyfiken på att lära dig mer om det här.

Nu återstår det att se om jag tolkat trendbrottet rätt. Det ska bli riktigt spännande att följa kursen i Pricer B.

Vad tror du?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>