AV Tidsmiljonären 

August 30, 2019

Känner du att du vill komma igång med ett sparande men vet inte vart du ska börja? Med 4 enkla steg kan du komma igång redan idag.

More...

Att börja spara i aktier kan kännas som en djungel. Där finns så många olika vägar att gå. Det viktiga är att sättet man väljer passar en själv och att man verkligen håller fast vid det.

I det här inlägget kommer jag ge dig en “karta” i 4 steg som vägleder dig till att få igång ditt sparande. Det här är vad du behöver:

1. Skapa konto på Avanza

Det här är vad jag personligen tycker är det bästa verktyget för aktiehandel. Avanza är nybörjarvänligt och förenklar aktiehandeln. Jag är inte sponsrad av dem, det här är vad jag själv föredrar. Där finns flera alternativ på nätmäklare, det är bara söka på nätet.

Upp till 50 000 SEK har de courtagefritt (avgift vid aktiehandel) sparande på Stockholmsbörsen. De har fler courtageklasser. Här ser ni vilka courtageklasser de har just nu:

Det kan kännas lite rörigt i början med alla flikar i menyfältet men det går snabbt att komma in i det. Hittar du inte klicka på fliken kundservice så kan du få hjälp.

Att skapa ett konto hos dem är enkelt och tar inte särskilt lång tid. För att bli kund klicka på länken: Bli kund på Avanza.

2. Skaffa kunskap från Aktiespararna

För att känna dig trygg i aktiehandel behöver du kunskap. Att ge dig in på börsen utan att veta vad du gör kan vara riskabelt. Då är det bättre att ha en stabil grund att stå på.

Exakt det erbjuder Unga aktiesparare och Aktiespararna.
Är du 0-29 år kan du bli medlem hos Unga Aktiesparare.
Om du är äldre än 29 år kan du bli medlem hos Aktiespararna.

Konceptet hos dem båda är snarlika. De erbjuder utbildningar och ett nätverk inom finansvärlden som kan hjälpa dig med dina investeringar. Att bli medlem hos dem är inte gratis, men jag tycker att avgiften är värd varenda krona. Det ingår många gratis utbildningar och många förmåner som ger rabatt på olika tjänster.

För att läsa vad deras medlemskap erbjuder kan ni klicka på länkarna här:

Unga Aktiesparare
Aktiespararna

3. Frigör kapital till aktiehandel

Nu har jag gett dig förutsättningar för verktyg och kunskap. Då är det dags för dig att frigöra kapital att investera med. Det är både roligare och lättare att använda pengar som kommer från kostnader du skurit ner på än att öka din lön.

Jag har gjort så att de kostnader jag skurit ner på har flyttats till börsen. På så sätt märker jag ingen skillnad i plånboken. Genom att göra så bidrar det också till att fortsätta leta onödiga kostnader. Ju mer jag skär ner desto mer kan jag placera på börsen.

Läs mitt inlägg “Spara 9 000 SEK i timmen“, där går jag igenom hur du kan göra för att skära ner på dina fasta avgifter.

4. Sist men inte minst, STRUKTUR!

Det här är den viktigaste av de fyra punkterna. Utan att ha någon struktur i ditt sparande kommer du inte särskilt långt. Det är väldigt lätt att “nalla” lite från sparkassan om du vill köpa något. På lång sikt kommer det här vara din värsta fiende. Du är inte starkare än den svagaste länken i ditt sparande.

Innan jag satte upp en struktur jag kunde följa så var jag inte särskilt konsekvent i mitt sparande. Jag köpte vissa månader för flera tusentals kronor och månaden därefter sparade jag inte en enda krona.

Den stora räddningen för mig var tipset jag fick med automatisk överföring. Genom att göra så lade jag undan en given summa i månaden som endast skulle användas till börsen.

För mer detaljer kring det kan du läsa mitt inlägg “Ha råd att spara i aktier redan idag!

Följer du mina förslag ovan ökar du dina chanser till att lyckas med dina investeringar. Lycka till!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>