AV Tidsmiljonären 

September 24, 2019

Nu lanserar jag en ny portfölj som kommer vara betydligt mer dynamisk. Jag kommer lägga mer tid på att följa aktierna aktivt och försöka vara mer effektiv i mina affärer. Inlägget kommer förklara min nya portfölj.

More...

Förra veckan var jag på en utbildning via Unga Aktiesparare i “hitta kursvinnare”.
Ola Jansson från Aktiespararna var personen som höll i utbildningen. Jag blev grymt inspirerad på att själv testa hans investeringsstrategi.

Han började med att fråga “Hur många svenskar tror ni investerar på börsen?”
Ungefär 2 miljoner svenskar investerar på börsen.
Hur många av dem här tror du gör en egen analys av de bolagen de investerar i?


SVAR: 1%, vilket är runt 20 000 personer.

Ögonöppnare

För mig var det här en ögonöppnare. Är intresset inte större att veta vad man investerar i för bolag än 1%?
Tydligen inte…
Dessutom äger 48-49% av personerna bara EN aktie!

Det betyder att om du gör en egen analys kommer du förmodligen kunna göra en bättre affär än 99% av privatpersonerna som investerar på börsen.

Jag tycker de här siffrorna är ett kvitto på att vi människor jagar snabba resultat och att vi inte vill lägga ner tid på analys för det tar för lång tid. Helst ska pengarna öka i värde med flera hundra procent på väldigt kort tid bara genom att placera dem på en kursraket. Hur ofta ser man inte “tjäna pengar snabbt på börsen!”.

 Den andra orsaken till att man skippar analysen tror jag är okunskap. Man tror att det ska vara extremt svårt plus att man inte vet vart man ska hitta informationen. Det argumentet kan jag förstå då jag själv känner så ibland. En bolagsanalys är både lättare och svårare än vad man tror.

Kompassanalys

Om du ska göra en analys som är på en professionell nivå kommer det vara mer invecklat och avancerat.
Du kan göra en analys som jag kallar en “kompassanalys”, något som ger dig en riktning åt vilket håll skatten ligger gömd. Du kommer inte kunna spå framtiden men du kan se till att ditt bolag har bra siffror och med en aktiekurs i rätt trend. För det här ändamålet finns där bra verktyg.

Ett av verktygen för analys är “hitta kursvinnare”. Jag kommer inte gå in i detalj på hur man använder programmet. Utbildningen som jag gick finns på nätet helt gratis och är verkligen värd att se.

Ni hittar den här:

Lansering av ny portfölj

Min nya portfölj har jag döpt till “Tidsmiljonären Aktiv”. Strategin bakom kommer att basera sig på utbildningen jag fick ta del av från Unga Aktiesparare. Jag kommer vara mer aktiv med mina köp/sälj och följa aktietrenden på ett helt annat sätt.

Förutom att jag är mer aktiv med den här portföljen så kommer jag inte månadsspara i den. Jag har valt att sätta av 10 000 SEK till den här portföljen. Om det blir en vinst kommer jag att återinvestera den för att köpa fler aktier.

Tiden får utvisa om det blir en bra portfölj. Jag tycker det ska bli väldigt roligt och utmanande att testa på den här typen av strategi.

Tidsmiljonären Pension

“Tidsmiljonären Pension” är min gamla portfölj som jag valt att ge ett nytt namn. Den här portföljen är precis som designen, mer tidlös och inte så spännande. Här kommer jag lägga mitt största kapital och bolagen jag äger kommer vara lite stabilare.

Tanken med den här portföljen är att kunna leva på framtida utdelningar. Jag kommer inte tajma mina köp på samma sätt som med “Tidsmiljonären Aktiv”.

Den här portföljen kan beskrivas som ett stort fartyg som förhoppningsvis inte rör sig så mycket vid oväder (stökig börs). Den transporterar sig långsamt och stabilt.

Spännande tider väntar. Ha det bra tills vi hörs nästa gång och lycka till med era investeringar!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>