AV Tidsmiljonären 

January 30, 2020

Tidsmiljonaren.se har blivit uppgraderad till en ny nivå. Tidigare var det en pusselbit som fattades på min blogg, men den har äntligen blivit funnen. Jag tänkte kort beskriva vad som gjort att tidsmiljonären blivit vad det blivit. Inlägget summerar mitt år 2019.

More...

Förra året (2019) en solig dag i maj var jag och min fru på besök hos mina föräldrar. Efter en fika i solen ville jag chilla i skuggan med en bok som jag lånat på biblioteket. Boken jag läste var "Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40". Jag kan inte förklara exakt vad det var som hände, men under tiden jag läste boken kom det en tanke som jag inte kunde bli av med. Jag ska starta en blogg, det finns inget annat alternativ!

Tillslut blev jag så övertygad av tanken att jag sa det rakt ut, "Vet ni vad? Jag ska starta en blogg! Den ska handla om privatekonomi och hur man kan bli bättre som investerare".

De andra såg väldigt förvånande ut, såklart. Jag kunde ju ingenting om hur man gör en hemsida eller för den delen hur man bloggar. 

Tidsmiljonären skapas

Jag fick en magkänsla som sa att om jag startade en blogg skulle jag kunna bli bättre som investerare. Bloggen skulle skapa ett syfte med att vilja utbilda mig själv inom privatekonomi. 

Vad skulle vara det långsiktiga målet?
Genom att bli en bättre investerare skulle jag kunna frigöra mer tid i framtiden.
Pengar är inte och har aldrig varit en symbol för status i mitt liv. Men med bättre ekonomi kan jag skapa ett liv där jag väljer vad jag vill göra med de timmarna som finns på dygnet. Svaret på frågan, få ut så mycket tid av livet som möjligt!

Vad skulle bloggen heta?
Jag behövde hitta ett namn som beskrev syftet med bloggen. Jag vill få ut så mycket tid av livet och det ska gärna förknippas med ekonomi, tänkte jag. Om jag är miljonär på tid vad skulle man kunna kalla det? EN TIDSMILJONÄR!!

Plötsligt visste jag vad bloggen skulle heta, Tidsmiljonären! Jag sökte efter tidsmiljonären på internet för att se om tidsmiljonären redan fanns. Det gjorde det inte. Det slutade med att jag köpte domännamnet tidsmiljonaren.se. Jag kunde i stort sätt ingenting om att skapa hemsidor men tänkte att det löser sig. Nu var nästa fråga, hur skulle loggan se ut?

Loggan var tvungen att beskriva namnet, samtidigt som designen skulle vara stilren. Jag funderade i några timmar och ritade upp olika loggor. Efter att ha sorterat ut de bästa förslagen fanns det bara en logga kvar, ett timglas. 

Om man lägger ett timglas på sidan, då stannar tiden? tänkte jag. Timglaset symboliserar tiden, alltså "Tid", och konturerna på ett timglas är format som ett M, "Miljonären".

Tidsmiljonären hade skapats.

Har hemsidan förändrat mig?

På något konstigt sätt känns det som om hemsidan förändrat mig som investerare. Det har fått mig att öppna ögonen rejält och inte lämna något åt slumpen. Jag förstår varför det finns så många som sysslar med att blogga om ekonomi.

Dessutom är det extremt roligt när man får höra hur det påverkat andra människor till det positiva. 

Tidigare hade jag inte kunnat se mig själv skriva om min syn på privatekonomi, äga en hemsida, och ha ett intresse för börsen som ökar med varje dag som går. Tidsmiljonären har blivit mitt alter ego inom privatekonomi. Förut hade jag inget tålamod och jagade bara snabba resultat, typ aktierraketer. Jag orkade inte vänta på långsiktiga investeringar.

Idag försöker jag se den långsiktiga utvecklingen av mina val och hur man med små medel kan göra stora förändringar, inte bara inom ekonomi.

Framtiden får utvisa vart tidsmiljonären tar mig, men än så länge har den gjort en stor förändring i mitt liv!

Ny design och nya funktioner

Hemsidan har fått ett helt nytt utseende och fler funktioner. Jag tyckte att hemsidan kändes för basic innan och designen kändes inte särskilt unik. 

Så här såg det ut tidigare när man kom in på hemsidan.

Så här ser den nya designen ut.

Kommentera Inlägg
Nu går det att kommentera alla mina inlägg, det gick inte tidigare. 
En sektion på hemsidan heter "Dela din åsikt" och tanken är att där ska ni läsare kunna skriva och dela med er av era åsikter om er syn på ekonomi osv till andra läsare. Ni hittar den under Inspiration -> Kommentera -> Dela din åsikt. 

Utseendet på portföljen har också fått en bättre design. Där går det att följa utvecklingen lite annorlunda än vad det gjorde tidigare. Jag försöker uppdatera utvecklingen cirka en gång i veckan. 

Ni hittar portföljen här:

Ett STORT TACK till... 

Där är många som inspirerat mig till att gå min egen väg. Men det är några personer som fångat min uppmärksamhet extra mycket. De har delat med sig av sin kunskap via Twitter, bloggar, böcker etc.

Det är något med dem som fått mig att förstå det här med långsiktig investering. Ungefär som när en bra lärare förklarar hur det funkar och polletten trillar ner, trots att man aldrig fattat det tidigare.

De här personerna har gjort så polletten trillat ner för mig. Jag är verkligen tacksam för att de delar med sig av sin kunskap, det har gjort stor skillnad för mig.

Jag länkar deras twitterprofiler och ger er en stark rekommendation till nyttig läsning.

Byggtrader
Beskrivning enligt twitterprofil: "Driver och äger byggbolaget Reimers Bygg AB. Kan leva på kapitalet och min aktieportfölj, men älskar mitt yrke och min firma.Handlar svenska aktier FA och TA."

FarbrorFri
Beskrivning enligt twitterprofil: "Oskar Lindberg - ekonomiskt fri hippiekapitalist gift med fru fri (instagram: Enkelboning). Författare till boken ”Ut ur ekorrhjulet” nu i alla boklådor"

Frihetsmaskinen 
Beskrivning enligt twitterprofil: "Utdelningsinvesterare som ser tiden som min främsta tillgång. Om 2 år är jag ekonomiskt fri. Följ mig på: https://frihetsmaskinen.blogspot.se"

Kronan till Miljonen 
Beskrivning enligt twitterprofil: "Utdelningsinvesterare som börjat resan mot en miljon i portföljen. 'En krona är början till en miljon' är mitt måtto!"

Miljonärinnan30
Beskrivning enligt twitterprofil: "Började spara på riktigt 2005, började blogga 2006, slutade jobba 2017."

Sparaklokt
Beskrivning enligt twitterprofil: "Genuint intresse för ekonomi o finans ogillar finansbranschens girighet. Sparar Klokt för frihet. Utdelningsmål 250 000. 39 år."

Utdelningsseglaren
Beskrivning enligt twitterprofil: "utdelningskonnässör - jobbat på kontor - förvaltar seglarportföljen"

Låt oss se vart år 2020 tar tidsmiljonaren.se. Jag ser fram emot att få fortsätta min egen väg till ekonomisk frihet.
Vad tror du år 2020 har att erbjuda?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>