AV Tidsmiljonären 

September 17, 2019

När jag utvärderade min investeringsstrategi i början på året bestämde jag mig för att köpa 4 gånger om året. Jag har sex stycken bolag i portföljen, så totalt 4 x 6 = 24 transaktioner om året. Läs mer för att se vad jag köpte idag.

More...

Mindre känslor inblandat

Än så länge tycker jag att min investeringsstrategi har fungerat mycket bra. Framförallt har jag inte varit så känslomässigt involverad i börsen. Med min tidigare investeringsstrategi, eller nja jag hade egentligen ingen strategi, tyckte jag det var lätt att ryckas med vad alla andra gjorde och bli onödigt nervös.

Mitt tidigare jag vid skakig börs!

Jag köper aktier i mina bolag under mars, juni, september och december. Under de här månaderna är jag lite mer aktiv på börsen då jag försöker tajma mina köp så bra som möjligt. Innan jag köper använder jag mig av några parametrar med teknisk analys.

RSI är en av parametrarna jag kollat på. Enkelt förklarat kan man säga att det är ett mått på hur överköpt/översålt något är. Jag har försökt köpa aktier när RSI har varit under 40 och är då mer i översålt läge. Även om jag är långsiktig i mina investeringar tänker jag att om det går att göra lite bättre affärer blir resultatet bättre. Det är ju aldrig fel med lite rabatt.

MA50, MA200 och Trendlinjer

De tre andra parametrarna jag tittar på med TA (teknisk analys) innan köp är MA50, MA200 samt lite trendlinjer.

MA står för Moving Average och är ett glidande medelvärde. Siffran efter betyder hur många börsdagar bakåt som är inräknat i medelvärdet.
MA50 är 10 veckors glidande medelvärde av aktiekursen. MA200 är 40 veckors glidande medelvärde av aktiekursen och motsvarar ett börsår. Ligger aktiekursen över MA200 kan man säga att aktien har en stigande trend.

Om jag lyckas få in ett köp nära MA200 är jag nöjd men går det inte så nöjer jag mig ändå. Som sagt, TA styr inte mina köp, jag använder bara dem som en vägledning.

Mina köp i September

Nu har jag köpt i fem av sex bolag som jag äger. Investor B har inte riktigt hamnat på radarn. Det är fortfarande drygt två veckor kvar i september så avaktar Investor B lite till.

Idag köpte jag både Atrium Ljungberg B och ÅF Pöyry B. Tänkte att jag kunde dela med mig av lite skärmdumpar från den tekniska analysen som jag baserat mina köp på idag.

Atrium Ljungberg B:

Atrium Ljungberg B, TA från Börsdata.

ÅF Pöyry B:

ÅF Pöyry B, TA från Börsdata

Som jag skrivit tidigare gick jag ifrån min investeringsstrategi med mitt köp i Alfa Laval, “Sälja när alla säljer“. Nu blev det en bra affär då jag köpte Alfa Laval på 186,50 SEK/aktie den 17 juli. Just nu står aktien i 196,21 SEK/aktie. Men jag kommer inte gå ifrån min investeringsstrategi fler gånger även om det blev rätt den här gången. Annars finns risken att jag baserar mina köp på känslor.

Så här ser köpen ut för den här omgången:

När jag köpt Investor B är jag färdig för den här omgången och kan då släppa börsen fram till december månad.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>