AV Tidsmiljonären 

August 1, 2019

Jag tänkte dela med mig av vad jag gjort för att spara 9 000 SEK/timme. Med hjälp av min metod maximerar jag min lön och får min inkomst att öka på sikt.

More...

Det vanligaste jag brukar höra när det kommer till att spara i värdepapper är att de inte har råd. Enligt mig så har de fel, de flesta kan spara. Det som kan skilja sig är snarare summan av sparandet. De gånger jag har hamnat i den här diskussionen slutar det som oftast med att ”jag ska spara när jag har lite mer lön” eller ”jag har inte råd!”. Okunskap och dåliga rutiner är vad jag tror det är som orsakar det.

Därför tänkte jag ägna det här och nästa blogginlägg (kommer vid ett senare tillfälle) till att ändra dina förutsättningar för att starta ett sparande.

*Uppdatering: Nu är också del II publicerat “Ha råd att spara i aktier redan idag!

Öka värdet av din lön

Börja med att räkna ut vad dina fasta avgifter är per månad. I mitt hushåll är vi två personer. Jag skrev ner alla våra fasta avgifter i ett Excel dokument. Jag blev chockad när jag såg vad det hamnade på. Det var många småsummor som tillsammans blev rätt mycket mer än jag räknat med.

Därefter försökte jag hitta vad jag kunde skära ner på. Mobilabonnemang, streamingtjänster som jag inte använder var några saker jag direkt kunde ändra på. Det var flertal utgifter som kändes rätt onödiga när jag såg dem på pappret. Att förhandla bolåneräntan blev mycket roligare att motivera när jag såg vilken effekt det kunde ge.

Förhandla bolåneränta

Det var rätt enkelt att förhandla räntan genom att ställa olika banker mot varandra. Jag ringde runt och fråga vad de olika bankerna kunde erbjuda. Sen presenterade jag mitt bästa erbjudande för min bank. Då kunde de sänka räntan på vårt lån med 0,5 procentenheter direkt. Det här frigjorde mer pengar till mitt sparande. I framtiden kommer jag försöka flytta mitt bolån till någon nätmäklare, men det tar jag i ett annat blogginlägg.

Jämför din bolåneränta här:

SBAB

Compricer

Finansportalen

4 timmars arbete

Plötsligt hade jag sänkt våra fasta avgifter genom att lägga ner cirka 4 timmars arbete. Om jag skulle räkna ut vad jag sparar på ett år blir det en riktigt bra timlön. Vad hindrar dig från att också göra det här?

Våra fasta avgifter var cirka 22 000 SEK (mat och bränsle inkluderat på 8 000 SEK). När jag skurit ner på onödiga utgifter blev de fasta kostnaderna 19 000 SEK. Jag sänkte månadskostnaden med 3 000 SEK.

På ett år är det 36 000 SEK. 36 000 SEK / 4 = 9 000 SEK/Tim. Vem säger nej till den timlönen?

Har du fortfarande någon anledning till att inte börja med det här redan idag?
Eller vill du fortsätta sova?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>