AV Tidsmiljonären 

November 21, 2019

Nu har det gått 6 veckor sen jag skrev mitt senaste inlägg. Att gå offline 1 månad var ett av mina mål men även ett bra sätt att kunna fundera över min privatekonomi. Jag har längtat till att få skriva nya inlägg. Vad har jag gjort medans jag varit offline i en månad?

More...

Tanken med att gå offline 1 månad var bland annat att känna av om det jag håller på med känns rätt. Det blev rätt snabbt tydligt att jag saknade att skriva nya inlägg. Men samtidigt var det skönt att få lite paus från allt.

Under min paus testade jag den aktiva portföljen. Den passade verkligen inte min stil, jag föredrar att låta pengarna få växa långsamt utan särskilt mycket beslut och ändringar i portföljen. Jag tyckte inte det var svårt att hitta köptillfällen. Däremot var det mycket svårare att sälja i rätt tid än vad jag trodde.

Utvecklingen av Tidsmiljonären Aktiv

Jag beslöt rätt snabbt att inte fortsätta med min aktiva portfölj. Jag tror jag höll på ca 1 månad innan jag sålde allt. Det som var jobbigt var att jag behövde bevaka mina innehav varje dag efter jobb. Det tog bort lite av lusten att hålla igång portföljen.

Det jag ser idag är att många av mina köp gått oväntat bra. Nu sålde jag alla innehav i den portföljen för det tog för mycket energi och tid. Med facit i hand så valde aktier som utvecklat sig bra.

Mitt första köp blev aktien Pricer B, inlägget om det hittar ni här:
Första affären med Tidsmiljonären Aktiv

Min tolkning var att aktien gav en köpsignal på 12.16 SEK/Aktie.

Aktien utvecklades ca 45% + på lite mer än en månad.

Här kommer de andra aktiernas utveckling som jag valde med samma princip som i Pricer B. Hade det inte varit för sålt av hela portföljen efter en månad så hade de flesta köpen blivit riktigt bra affärer:

Totalt skulle det ha gett ca 25% avkastning på mindre än två månader.

Känna sig själv

Som ni ser gick aktierna jag köpte bra. Under tiden jag ägde dem så kände jag mig stressad. Jag ville verkligen få det att fungera men som jag beskrev ovan så insåg jag snabbt att det inte klär min personlighet.

Så även om det är en lockande känsla när jag ser utvecklingen så säger mitt sunda förnuft att inte fortsätta med den strategin. Jag behöver inte vinna mot index för att göra en bra investering. Min långsiktiga portfölj blir en bra investering i längden och samtidigt har jag tid och energi över till mina andra aktiviteter jag vill syssla med på fritiden.

Vem vet jag kanske ger jag det en chans längre fram.

Men om du känner dig intresserad av att testa en aktiv portfölj så tycker jag att den metoden jag använde mig av fick fram bra bolag. Jag valde bolag som ökat sin vinsttillväxt med mer än 15%/år de senaste 5 åren. När bolagen bröt sin fallande trend köpte jag dem.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>