AV Tidsmiljonären 

September 12, 2019

Hos Unga Aktiesparare ingår utbildningar. UA Akademin erbjuder två kurser, en grundkurs och en fortsättningskurs. Läs vad jag tycker om utbildningen.

More...

Unga Aktiesparare erbjuder något de själva kallar UA Akademins grundkurs och fortsättningskurs. Grundkursen lämpar sig enligt dem till amatörer där ingen förkunskap krävs. Fortsättningskursen kräver grundläggande kunskaper, t.ex. deras grundkurs.

Så här beskriver de utbildningen:

"Vill du lära dig mer om aktier så ska du gå Sveriges bästa aktieutbildning – UA-Akademin! Utbildningen är öppen och kostnadsfri för alla under 29år. Utbildningen är uppdelad i två steg med en endagsutbildning vardera. Vi garanterar att du kommer lära dig enormt mycket, oavsett hur mycket eller lite du kan sen tidigare."

Stor efterfrågan

Jag missade utbildningen förra hösten då den blev rätt snabbt fullbokad. Den här gången bokade jag in mig direkt så fort den blev tillgänglig. Utbildningen finns på cirka 20 olika orter från norr till söder i Sverige. Om jag uppfattat det rätt så hålls utbildningarna med ett halvårs uppehåll på de olika orterna. Men jag kan ha fel. Ifall det är fullt så håll ögonen öppna inför nästa omgång.

För att se om det finns plats till dig klicka på länken “Sveriges Bästa Aktieutbildning

Varför gå en utbildning om aktier?

Ämnet kan kännas tråkigt och svårt, kanske inte något du själv tror du kommer ha nytta av. Innan kände jag också så, det där var något som skulle kräva mycket tid och kunskap. Men jag vill påstå att det här är viktigt att lära sig. Det ingår inte som ämne i grundskolan trots att det kan göra så stor skillnad.

Inför valet av min portfölj i år kunde jag använda mig av kunskap jag fick ta del av efter en utbildning jag gick hösten 2018. Trots att det bara var en dagsutbildning har det påverkat min portfölj. Om jag jämför portföljen innan jag gick utbildning och efter blir det rätt tydligt att en utbildning kan hjälpa till att förbättra ens portfölj.

Jag jämför min portfölj mot OMXSGI. OMXSGI är ett avkastningsindex över utvecklingen på Stockholmsbörsen, som räknar med både aktiekursernas utveckling och aktieutdelningar.

Jag startade min “Tidsmiljonärportfölj” 18 mars 2019.
Så här ser skillnaden ut för min portfölj:

Varför skulle inte det här fungera för dig?

Om det har fungerat på mig, varför skulle inte det fungera för dig? Ta chansen och se om det kan hjälpa dig. Där finns inget att förlora och förhoppningsvis kommer du en dag att tacka dig själv. Du får offra en helg, inget mer. Är du under 29 år är dessutom utbildningen gratis om du är med i unga aktiesparare.

Oavsett om du tror att du kan eller inte så har du rätt.” (Henry Ford)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>